3.12.2020
Současnost

Stali jsme se partnery přehlídky současného výtvarného umění ART PRAGUE! Na chodbách Radosti tak můžete potkávat sochy Jakuba Švédy, Michala Cimaly nebo třeba Jaroslava Róny.

10 chodeb v 10 patrech domu Radost zdobí umělecké instalace.

O jejich výběr se nepostaral nikdo jiný, než kurátor Petr Hájek z The Chemistry Gallery, který má pod palcem i výstavní prostor v kavárně Radost ve vstupní hale. Prostory Radosti proto dobře zná a sochy vybíral pečlivě a s rozvahou. S výsledkem je spokojený. "Mám z toho radost. Doufám, že touto první výstavou ART PRAGUE SCUPLTURE v Domě Radost zahajujeme nějakou tradici, která bude mít dlouhé trvání," vysvětluje Hájek.

Samotná přehlídka ART PRAGUE totiž za sebou už dlouhou tradici má. Letos se uskuteční její 19.ročník. Ačkoliv se přes nepřízeň covidové situace musela akce několikrát přesunout, vypadá to, že se přeci jen uskuteční a my Vás proto srdečně zveme na Náměstí Republiky, kde si můžete od 8.12. do 13.12. umění vychutnat a výstavu ART PRAGUE si projít.

Sochy v rámci ART PRAGUE SCULPTURE budeme mít na chodbách až do května příštího roku, počkají na Vás tedy i v novém roce, pokud se k nám dříve nedostanete. Jsou volně příštupné, stačí projít hlavním vchodem kolem recepce, kde Vás už jistě rádi nasměrují. Všechna díla jsou opatřena popiskem a připravujeme pro Vás samozřejmě i komentované prohlídky - až to bude možné vzhledem k nařízením.

Pavel Holeček : Žehlička (2019) v 7.patře

Související články

9.5.2023
Současnost

V květnu máme napilno! Na co se těšit a kdy k nám vyrazit?

2.11.2022
Současnost

 Kavárník Ondřej Kobza letos na střešní terasu domu RADOST umístil labutí šlapadlo, které Pražané běžně znají z Vltavy!

Sledujte nás
na sociálních sítích

Dostávejte nejdůležitější novinky e-mailem

Odebírat newsletter

Přihlášení k odběru novinek

Díky newsletteru budete vědět jako první mimo jiné o nových článcích na blogu a aktuálních nabídkách pronájmů.

Formulář se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte prosím správnost údajů a nebo nás kontaktujte.