2.11.2022
Současnost

Přijďte s celou rodinou objevit vše, co Dům RADOST nabízí! Poslední červnový víkend u nás bude nabitý programem a speciálními akcemi. Všechny vás srdečně zveme 25.-26.6.2022 k nám na Žižkov.

A na co se můžete těšit? (Facebooková událost)

Café Radost

so+ne 13:00 - 18:00 / POP-UP STORE

Základem prodejní výstavy ve vstupní hale bude oděvní tvorba mladé designérky Anny Tran, která je charakteristická aplikací tradiční techniky žabičkování. Na POP UPu představí novou letní kolekci šatů a topů, nebudou ale chybět také doplňky a oblíbené kabelky. K módním kouskům Anny Tran se na POP UPu připojí produkty dalších mladých tvůrkyň, které sdílejí podobné vnímání a estetiku. Mezi ně patří dvě šperkařky Gabriela Lhotáková a Forgetmenotbeads, dále autorka keramiky Barbora Cervenova, umělecké duo tvořící keramiku a svíčky pod značkou Hadaikum a hedvábné spodní prádlo Object petit a.

Samozřejmostí je také hudba a speciální dobroty v kavárně.

Střecha Radost

so+ne 13:00 - 00:00/ vstup zdarma

so 18:00 / Bubliny na Střeše

Přijďte ochutnat nejrůznější druhy šumivých vín a kochat se mýdlovými bublinami, které vypustíme nad Prahu.

ne 16:00 / Pipi Dlouhá punčocha

Barevný svět Pipi dlouhé punčochy je plný dobrodružství, kamarádství, sladkostí a srandiček. Ale pozor, vše není tak jednoduché, jak se může zdát. Bude se Pipi muset přestěhovat z Vily Vilekuly do dětského domova? Dokáže ubránit svůj poklad? A uvidí ještě někdy svého tatínka?

To a ještě více se dozvíte v loutkové pohádce pro děti od 3 let, pro dospělé také.

ne 18:00 / Procházka po Praze očima

Komentovaná vyhlídka ze střechy prvního pražského mrakodrapu. Panoramatem Prahy vás provede historik architektury Zdeněk Lukeš.

Butikové kino Přítomnost

Objevte Přítomnost

so 13:45/  Rakeťák+ zvuková dílna (Aeroškola)

Projekce nového animovaného filmu Rakeťák, po které bude následovat zvuková dílna během níž účastníci nejen poznají, ale především si vyzkouší, jak zvuk ovlivňuje vnímání filmového obrazu. Ve spolupráci s lektory si zkusí ozvučit společně s dalšími účastníky dílny vybranou filmovou ukázku a to jak s ruchovými nástroji nebo za využití elektronických nástrojů. Program pracuje s ukázkami ze 3 filmů krále filmové grotesky, Charlie Chaplina. Zvukovou dílnu zajišťuje Aeroškola.

Kapacita 60 osob. Vstupenky

Nejúspěšnější tituly Přítomnosti za zvýhodněné vstupné 100 Kč

so 17:30/ Chlast

Existuje teorie, že by se každý člověk měl narodit s určitou dávkou alkoholu v krvi. Tato malá intoxikace totiž otevírá naši mysl k poznání světa okolo nás, zmírňuje problémy a zvyšuje naši kreativitu. Tato teorie zaujme Martina a jeho tři přátele, unavené středoškolské učitele, a pustí se do experimentu, při kterém si po celý den udržují hladinu alkoholu v krvi.

Vstupenky

so 20:30/ Zátopek

Australský rekordman Ron Clarke přijíždí v pohnutém roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem , jehož bezmezně obdivuje. V rozhovorech Rona s Emilem se děj filmu retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu.

Vstupenky

Hudební den

ne 11:00/ FILM&BREAKFAST: Elvis

Tematický americký brunch k projekci filmu Elvis(2022) pojednávajícím o životě a hudbě Elvise Preaslyho a jeho komplikovaném vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem. K dispozici je masová i vegetariánská varianta snídaňového menu.

Masové menu:

Domácí sandwich se slaninou, jemně pikantní majonézou, nakládanou cibulkou a křupavým salátem

Fazole v teplé BBQ rajčatové omáčce

Brownie

 

Vege:

Domácí sandwich s trhaným tofu, jemně pikantní majonézou, nakládanou cibulkou a polníčkem

Fazole v teplé BBQ rajčatové omáčce

Brownie

Vstupenky

ne 17:00 / George Michael Freedom Uncut

Snímek George Michael Freedom Uncut se věnuje formativnímu období v životě a kariéře zesnulého držitele ceny Grammy®, které přišlo po vydání jeho nejprodávanějšího alba „Listen Without Prejudice Vol. 1”, a následný, nechvalně známý spor u soudu s jeho nahrávací společností. V této době došlo současně v jeho osobním životě k bolestné ztrátě – zemřela jeho první láska, Anselmo Feleppa. Dokument byl natočen před Michaelovým předčasným odchodem a je vyprávěn jím samotným, významně se tak podílel na tvorbě filmu, který je jeho závěrečným uměleckým odkazem.

Vstupenky

ne 20:30 / Kouř

Roztočte hvězdná kola s nestárnoucí klasikou Tomáše Vorla, ve kterém idealistický Mirek nastupuje s nejlepšími úmysly do nové firmy. Brzy je ale konfrontován krutou realitou socialistických podniků – místo nadšených pracovníků se setkává s udavačstvím, leností, protekcí a oportunismem.

Vstupenky

Dobové zasedačky

so+ne 13:00 - 18:00/ Workshopy

SecondBrand

Vzdělávací platforma SecondBrand si pro vás připravila workshop, na němž si můžeš vytunit (upcyklopvat) své oblečení,  aby Tě daný kousek stále bavil a neskončil tak na dně popelnice. Byla by to škoda! Popovídáte si o tom, proč nekupovat tak další a další kusy oblečení a jak tím můžete přispět ke zlepšení životního prostředí.  
(Doneste si triko, džíny, cokoliv, čeho už se chceš zbavit a my Ti ukážeme, jak ze starého kousku udělat zase cool outfit.)

Loono

Loono, je nezisková organizace zabývající se šířením myšlenky důležitosti prevence a učí, jak se o své zdraví starat. Skrze workshopy a další edukační aktivity ve školách, firmách či na festivalech vzdělávají v oblastech prevence infarktu a mrtvice (#zijessrdcem), onkologických (#prsakoule) a civilizačních onemocnění nebo oblasti reprodukčního zdraví (#doledobry). Nedávno do svého výběru zařadili také novou kampaň na téma duševního zdraví (#dobrenitro). Školit vás budou mladí lékaři a studenti lékařských univerzit, kteří již během studia chtějí pomáhat a učit veřejnost, že včasná prevence a péče o zdraví skutečně zachrání nejeden život.

Artime

Chtěli byste začít s malbou a kresbou, ale nevíte jak na to? V sobotu se budete moct informovat o výtvarných kurzech, které je možné navštěvovat přímo v domě a rovnou si i něco vyzkoušet.

Katia Kolinger

Originální šperky Katia Kolinger vznikají v české zlatnické dílně, ale inspirací přesahují až do exotických krajin. Ručně vyráběné šperky vypráví příběhy své autorky, která se inspiruje přírodou a krásami moře, pláží a tropických lesů. Stříbro, perly i recyklovaný plast spolu vytváří unikátní designové šperky pro dámy i slečny každého věku. Kromě pořízení šperku se můžete přihlásit na kurz výroby šperku. Kurzy pro veřejnost jsou ideálním zážitkem pro jednotlivce i menší skupiny. Každý si vyrobí stříbrný šperk pod vedením profesionální zlatnice.

Pohoda

Nabídli jsme prostor spřátelené chráněné dílně Pohoda a během celého víkendu si budete moci koupit výrobky lidí s mentálním handicapem a podpořit tak jejich činnost.

Foodzone na Seifertce

Až vám vyhládne, určitě zamiřte za pestrou gastro nabídkou našich nájemníků na Seifertově ulici. Na tento víkend si pro vás připravili speciální pokrmy a zvýhodněné nabídky.

Samosebou

Restaurace a bistro Samosebou nabízí rychlé občerstvení v přízemí a zázemí příjemné restaurace se specialitami na grillu v patře druhém. V rámci naší víkendové akce nabízí v bistru hranolky zdarma ke každému burgeru a 10% slevu na vše ze stálého menu restaurace. Ideální místo na rodinný oběd.

Golden Egg

V Golden Egg mají vajíčka hodně rádi. Až tak moc, že v každém jejich jídle je vejce na prvním místě. Míchaná nebo omeleta v sandwichi? Žádný problém. Mimo vajíček Vám umíchají domácí limču nebo Aperol. Osvěžit se můžete i točeným pivem nebo sklenkou bílého. Těší se na vás na krásné zahrádce s lehátky a moc milou obsluhou.

Specialitou tohoto víkendu bude Avokádová omeleta a domácí maracujová limonáda. Už se vám sbíhají sliny?

Kaif Kebab

Kdo by dal přednost klasice s bylinkovým dresinkem, přijde si na své také. V Kaif Kebab budou mít celý víkend slevu 20% na celý sortiment.

Kavárna Tailoring Coffee

Na dortík a drink si budete moci samozřejmě skočit i do Tailoring Coffee, kavárny s krejčovstvím. Radost až na střechu u nich můžete začít víkendovou specialitou - drinkem Limoncelo Spritz.

Vinotéka Český archív vín

Celou sobotu je pro vás ve Vinotéce hned na rohu Seifertovy a Siwiecovy ulice připravená degustace italských vín. Pošlete děti na film a zvukařský workshop a vychutnejte si skleničku nebo dvě.

Buns and Croissants

Rychlou svačinu zvládnete také v Buns and Croissants, kde si pro vás na celý víkend připravili slevu 10% na všechny výrobky.

Související články

9.5.2023
Současnost

V květnu máme napilno! Na co se těšit a kdy k nám vyrazit?

2.11.2022
Současnost

 Kavárník Ondřej Kobza letos na střešní terasu domu RADOST umístil labutí šlapadlo, které Pražané běžně znají z Vltavy!

Sledujte nás
na sociálních sítích

Dostávejte nejdůležitější novinky e-mailem

Odebírat newsletter

Přihlášení k odběru novinek

Díky newsletteru budete vědět jako první mimo jiné o nových článcích na blogu a aktuálních nabídkách pronájmů.

Formulář se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte prosím správnost údajů a nebo nás kontaktujte.