1.10.2021
Současnost

Co pro Vás plánujeme na říjen a co je u nás nového?

Říjen odstartujeme v Domě RADOST Designblokem a výstavou Česká radost!

Výstavu o propojení českého designu, výtvarného umění a radosti jsme připravili ve spolupráci s designérkou a architektkou Helenou Dařbujánovou. Má hned několik částí s podtituly Porozumění, Láska, Rodina, Štěstí, Hrdinství a Tradice. Každý podtitul zastupují konkrétní objekty či jejich soubor. V jednotlivých instalacích v kavárně a v zasedacích místnostech uvidíte práci více než dvacítky umělců, designérů a značek.


Doprovodný program (vstup zdarma):
6.10. / 18:00 / Přítomnost
Zahájení výstavy + Koncert Zofie Dares

7.10. / 16:00 / Přítomnost
Diskuzní fórum Česká radost, DŮM RADOST & radost v nás
diskutující: Martin Wichterle (průmyslník, moderátor debaty), Helena Dařbujánová (designérka a architektka), Ondřej Kobza (pražský kavárník), Leon Jakimič (zakladatel společnosti Lasvit), Jiří Řezák (architekt), Rony Plesl (designér a profesor na UMPRUM)

Aktuální informace budeme doplňovat na facebookovou událost!

Na co do kina?

Kromě doprovodného programu k Designbloku si můžete do kina zajít třeba na novou Bondovku Není čas zemřít. Tu totiž v Přítomnosti promítají od 1.10.
Kdo by však chtěl zážitek ještě o něco intenzivnější, doporučujeme v neděli 3.10. brunch Bond & Breakfast, kdy si můžete k projekci objednat i anglickou snídani. Vstupenky a info k menu zde.

Do Přítomnosti můžete ale v říjnu vyrazit i za hudbou. V pondělí 11.10. se do kina přesune z letního baru Terasa oblíbená Jam session. Živé vystoupení kapely s náhodnými členy a náhodným playlistem bude napěchované kvalitní hudbou ve stylu Soul a R&B.

Vinotéka a sýrárna hlásí otevřeno!

Po dlouhých přípravách zahájila zkušební provoz nová Vinotéka na rohu Seifertovy a Siwiecovy. Jedná se o novou kamennou prodejnu firmy Český archív vín a kromě skvělého vína u nich můžete pořídit i spoustu lahůdek a pochutin.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Vánoční večírek v Domě RADOST?


Pokud pořád zvažujete, kde bude letos nejlepší večírek uspořádat, zkuste se poradit s Jakubem, jestli by se u nás nenašlo něco právě podle vašich představ!

Jakub Mojžíšek, +420 602 183 653

POZOR UMĚNÍ!


Stali jsme se jedním z míst Galerijního podzimu (16.9. - 16.10.) - událostí, která představuje celistvou dramaturgii nové sekce festivalu Žižkovská noc s názvem PozorUmění. Kurátorky Barbora Bahlsenová a Rebeka Provazníková vybraly do programu s podtématem „identita-diverzita-komunita“ patnáct převážně mladých či začínajících autorů a navázaly spolupráci s několika žižkovskými prostory nejrůznějšího charakteru, kde jsou díla a projekty prezentovány.

U nás můžete vidět inslatace rovnou dvě.
První z nich, multimediální instalaci „Přízraky“, najdete hned v prvním patře napravo od recepce v místnosti 01-301. Autorky Barbora Žentelová a Františka Iblová se zde na základě vlastního dialogu zaměřují na dichotomii dobra a zla, černého a bílého, dobrého a špatného a jejich návaznost na naše chápání psychického prožívání. Přístupná je vždy od úterý do soboty od 15:30 do 20:30

Další autorská spolupráce s názvem „Pan a Paní Šmelovi“ se nachází o něco výš na střeše centrálního křídla Domu Radost. Triptych velkoformátových bannerových pláten je výsledkem úzké spolupráce Antonie Zichové a Maxmiliana Mootze a formálně i obsahově veskrze satiricky tematizuje pilíře konzumu jako je reklama, všudypřítomné zaklínadlo ‚sleva‘ a vizuální smog. Všechny tři plátna můžete vidět ze střechy, případně z místnosti u dámských toalet v 10.NP.

Volné kanceláře a ateliéry!


Chcete s námi tvořit RADOST? Pronajměte si u nás prostory podle svých představ!
pronajmy@dumradost.cz

Související články

9.5.2023
Současnost

V květnu máme napilno! Na co se těšit a kdy k nám vyrazit?

2.11.2022
Současnost

 Kavárník Ondřej Kobza letos na střešní terasu domu RADOST umístil labutí šlapadlo, které Pražané běžně znají z Vltavy!

Sledujte nás
na sociálních sítích

Dostávejte nejdůležitější novinky e-mailem

Odebírat newsletter

Přihlášení k odběru novinek

Díky newsletteru budete vědět jako první mimo jiné o nových článcích na blogu a aktuálních nabídkách pronájmů.

Formulář se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte prosím správnost údajů a nebo nás kontaktujte.