22.9.2020
Současnost

Posed uprostřed Prahy a navíc ještě na střeše. To vše je možné, když si střechu Radosti vezme do parády Ondřej Kobza. Celé léto jste si tak mohli užívat dechberoucí výhledy, osvěžující drinky a jedinečné akce plné hudby a světových chutí.

Vyhlídková terasa v 11.patře byla původně navržena pro rekreaci zaměstnanců Všeobecného Penzijního Ústavu, kteří se tam chodili pravidelně kochat výhledem na panorama Hradčan. Již druhé léto jsme proto prostřednictvím střešního baru zpřístupnili střechu veřejnosti. Letos na ni navíc vznikla letní scéna vršovického Café V lese. A jako v lese si návštěvníci vskutku připadají. Vylézt si mohou na opravdický posed, u baru jim načepují pivo Krakonoš nebo nalejí zelenou, sedí se tu na špalcích a kládách a za barem to celé sleduje vycpaný dravec.

 Za celým konceptem stojí Ondřej Kobza, který tak své působení na střechách rozšiřuje z Lucerny i na Radost. „Je to spousta nevyužívaného prostoru ve městě, kde jsou většinou jen roztékající se lepenky. A je hezké ten prostor proměnit v jakési náměstí, kde se pohybují lidé. A ještě mají parádní výhled na město,“ vysvětluje Kobza důvod, proč si vybral ke svým aktivitám právě Pražské střechy. Vytvořit kulturní program nad městem má ale samozřejmě svá úskalí a je potřeba tomu přizpůsobit dramaturgii.

„Protože sesnažíme minimalizovat hluk a koncerty dělat jen občas, děláme hodně tematické večery. Měli jsme tu akce jako Španělská radost a Mexická radost, během kterýchjsme se snažili přiblížit cizí kulturu i gastronomii. Ale cvičí se tu i jóga a koncerty kapel Zrní, Laca Decziho a 7krát3 také nejsou bez významu,“ popisujeKobza pestrou škálu akcí na střeše Radost. Sám Kobza si prý nejvíce užil otevírací koncert Dana Bárty, o programovou náplň ale podle něj tak úplněnejde. „Lidé mají rádi spíše to místo. Akce jsou pak příjemným doplňkem,“dodává.

 Střecha Radost je otevřena od úterý do neděle do konce září a aktuální program naleznete na její facebookové stránce.

 

Související články

9.5.2023
Současnost

V květnu máme napilno! Na co se těšit a kdy k nám vyrazit?

2.11.2022
Současnost

 Kavárník Ondřej Kobza letos na střešní terasu domu RADOST umístil labutí šlapadlo, které Pražané běžně znají z Vltavy!

Sledujte nás
na sociálních sítích

Dostávejte nejdůležitější novinky e-mailem

Odebírat newsletter

Přihlášení k odběru novinek

Díky newsletteru budete vědět jako první mimo jiné o nových článcích na blogu a aktuálních nabídkách pronájmů.

Formulář se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte prosím správnost údajů a nebo nás kontaktujte.